Αθλητισμός-Πολιτισμός, Δήμος, Εκδηλώσεις

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΜΕ ΤΑ ΚΑΡΑΒΙΑ ΤΟΥ ΤΑΣΟΥ ΤΑΣΤΑΝΗ

Τη Δευτέρα 3 Απριλίου 2023, στις 8 μ.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αλίμου (Λεωφ. Ιωνίας 96) θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της Εικαστικής Έκθεσης με τα μοναδικά ξύλινα γλυπτά καράβια του Γλυφαδιώτη αρχιτέκτονα Τάσου Ταστάνη και τίτλο «Καρνάγια».

Με ό,τι ξεβγάζει η θάλασσα και τα εναποθέτει στις άκρες ξεχασμένων ταρσανάδων, ξύλα διαβρωμένα, σκουριασμένα καρφιά, φαγωμένα υπολείμματα από καραβόπανο, δίχτυα και σχοινιά, ο καλλιτέχνης δημιουργεί τα δικά του πλέον καράβια, πλεούμενα τέχνης για ταξίδια του μυαλού με προορισμό την κατανόηση του κόσμου και των ανθρώπων.

Υλικά βουτηγμένα στην αλμύρα, ταλαιπωρημένα και τσακισμένα από τον χρόνο, αδιάψευστοι μάρτυρες του μόχθου και των προσδοκιών, αντί να καταλήξουν απορρίμματα, ξαναπλάθονται και γίνονται καρίνες, άλμπουρα, ξάρτια και φουγάρα, καμιά φορά ακόμα, και περήφανα σημαιάκια στην άκρη της πρύμνης.

Πρόκειται για τη δεύτερη ατομική έκθεση του Τάσου Ταστάνη, ενεργού πολίτη με πολυετή συμμετοχή στα κοινά και εκλεγμένου Δημοτικού Συμβούλου στον Δήμο Γλυφάδας.

Στα εγκαίνια θα προλογίσει ο Δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης, ενώ βασικοί ομιλητές της εκδήλωσης θα είναι ο ζωγράφος και Καθηγητής Δημήτρης Σεβαστάκης και η δημοσιογράφος Ναταλί Χατζηαντωνίου.

Την επιμέλεια της έκθεσης που θα λειτουργεί μέχρι τις 25 Απριλίου έχει η Φελίσια Ταστάνη.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Λειτουργία έκθεσης:

Δευτέρα έως Παρασκευή: 10:00 π.μ. – 20:30

Σάββατο & Κυριακή: 10:00 π.μ. – 14:00 & 18:00 – 20:30

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω live streaming

https://fb.me/e/XXPTfCJC

About the author

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ