Δήμος, Η Ζωή Είναι Ωραία

Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑΙΑ – ΜΑΪΟΣ 2021

«Όποιος διατηρεί την ικανότητα να βλέπει την ομορφιά, δεν γερνάει ποτέ»

Φραντς Κάφκα
                                                                            ΜΑΪΟΣ 2021

Το Πρόγραμμα του Δήμου Αλίμου «Η ζωή είναι ωραία», ένα πρόγραμμα με ποικίλες δράσεις Τέχνης, Πολιτισμού και Ψυχαγωγίας, προσαρμόστηκε μετά την εμφάνιση του Covid-19 και την πανδημία στα νέα δεδομένα. Σήμερα, Μάϊος πλέον του 2021, γίνεται η επανεκκίνηση των πολιτιστικών δραστηριοτήτων στη χώρα μας με σταδιακό άνοιγμα των χώρων του πολιτισμού. Ανοίγουν σιγά σιγά τα Μουσεία, τα θερινά σινεμά, τα θέατρα και οι συναυλίες σε εξωτερικούς χώρους.

Φυσικά, σε όλες τις εκδηλώσεις θα ισχύουν αυστηρά μέτρα προστασίας, όπως η υποχρεωτική χρήση μάσκας, η θερμομέτρηση των επισκεπτών κατά την είσοδό τους, ο περιορισμένος αριθμός ατόμων που θα μπορεί να βρίσκεται στους συγκεκριμένους χώρους, αλλά και η τήρηση αποστάσεων ασφαλείας.

Το Πρόγραμμα «Η ζωή είναι ωραία», πάντα με στόχο την καλλιέργεια του πνεύματος, της ψυχής και του σώματος, παράλληλα με τη διασκέδαση και την ευχαρίστηση, σας δίνει ραντεβού για έναν πιο «ελεύθερο» και αισιόδοξο Ιούνιο.

Καλό καλοκαίρι με προσοχή κι ελπίδα!

ΜΕΝΟΥΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΣ

Παρασκευή 14 & Παρασκευή 21 Μαΐου, στις 18:30 – 20:30 (για τους ενήλικες)
Σάββατο 15 & Σάββατο 22 Μαΐου, στις 11:00 – 13:00 (για τους εφήβους)
Διαδικτυακό εργαστήρι δημιουργικής ανάγνωσης για εφήβους/ ενήλικες
«Οι φωνές μας μαζί»

Ένα πρωτότυπο εργαστήρι δημιουργικής ανάγνωσης με τίτλο «Οι φωνές μας μαζί», με τον θεατρολόγο και ηθοποιό Χρήστο Χριστόπουλο, στο οποίο οι συμμετέχοντες θα έρθουν σε επαφή με ποιήματα και άλλα λογοτεχνικά κείμενα, και θα εξοικειωθούν με τη διαδικασία της δημιουργικής ανάγνωσης.
Στη δημιουργική ανάγνωση τα κείμενα προσεγγίζονται διερευνητικά, χωρίς να υπάρχει συγκεκριμένο και προαποφασισμένο νόημα, σωστό και λάθος, και κυρίως χωρίς να πρέπει να καταλήξουμε σε συγκεκριμένα συμπεράσματα. Οι δημιουργικοί αναγνώστες μπορούν να «σχολιάζουν» το νόημα και τη μορφή του κειμένου χρησιμοποιώντας ποικίλα εκφραστικά μέσα, συνδέοντας τα κείμενα με τις εμπειρίες τους.

Θα πραγματοποιηθούν δύο διαφορετικά εργαστήρια, δύο διαδικτυακών συναντήσεων το καθένα. Το ένα απευθύνεται σε εφήβους και το άλλο σε ενήλικες. Θα υλοποιήσουμε ασκήσεις δημιουργικής ανάγνωσης, ταυτόχρονης, αποσπασματικής ή μοιρασμένης ανάγνωσης, δραματοποιημένης ανάγνωσης, ασκήσεις μετασχηματισμού, αντικατάστασης λέξεων, μετάφρασης σε άλλο γλωσσικό κώδικα, μίμησης και ελεύθερου συνειρμού κ.ά. .

Η συμμετοχή είναι δωρεάν με απαραίτητη δήλωση συμμετοχής.

Δηλώσεις συμμετοχής στο e-mail press@alimos.gr, γράφοντας το ονοματεπώνυμό σας και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας. Οι 15 πρώτοι θα ειδοποιηθούν και θα λάβουν σχετικές οδηγίες για την εισαγωγή τους στο διαδικτυακό εργαστήρι.

Tip: Οι συμμετέχοντες προτείνεται να χρησιμοποιούν headset (ακουστικά με μικρόφωνο) ή έστω μόνο ακουστικά, για καλύτερη επαφή με τη διαδικασία.

Τρίτη 18 Μαΐου, στις 21:00
Δημιουργική Δράση στο Σπίτι
Μετατρέψτε το μπαλκόνι σας σε θερινό σινεμά!

Αναμφίβολα ως δημότες Αλίμου, όλοι μας θα έχουμε συνδέσει τις γλυκές καλοκαιρινές βραδιές με ταινίες και βόλτες στον θερινό μας κινηματογράφο Cine Alimos. Αναμένοντας πώς και πώς να επιστρέψουν αυτές οι στιγμές, σκεφτήκαμε πως θα μπορούσαμε να μετατρέψουμε σε θερινά σινεμά και σημεία συνάντησης με φίλους τα μπαλκόνια μας! Εξοπλιστείτε με αναπαυτικές μαξιλάρες, έναν μικρό και εύχρηστο προτζέκτορα (εξυπηρετεί θαυμάσια και η τηλεόρασή σας) και καθιερώστε με τους αγαπημένους σας μια μέρα της εβδομάδας να κάνετε βραδιές κινηματογράφου. Συμπληρωματικά, μπορείτε να επιλέξετε κατηγορία ταινιών που σας αρέσουν και στο τέλος, να ψηφίσετε την καλύτερη. Να σας υπενθυμίσουμε πως σημαντική προϋπόθεση για την απόλυτη βραδιά κινηματογράφου είναι να μυρίσει το σπίτι φρέσκο ποπ κορν!

Στο προφίλ μας στο Instagram με όνομα e_zoi_einai_oraia μπορείτε να μοιράζεστε μαζί μας και με όλους τους δημότες Αλίμου τις εμπειρίες σας. Θα χαρούμε πολύ να συμμετέχετε και να προτείνετε σε όλη μας την παρέα αγαπημένες ταινίες. Αν δεν έχετε πρόσβαση εσείς, τότε ζητήστε τη βοήθεια των μικρότερων φίλων ή μελών της οικογένειας.

Κυριακή 23 Μαΐου
Δραστηριότητα στη Φύση
Πεζοπορία στον Υμηττό και επίσκεψη στη Μονή Καισαριανής

Ο Υμηττός είναι ένα από τα τρία βουνά που περιβάλλουν το λεκανοπέδιο της Αθήνας και σε αυτό μπορείτε να βρείτε πάνω από εβδομήντα διαδρομές πεζοπορίας για κάθε επίπεδο φυσικής κατάστασης. Η εφαρμογή Υμηττός Topoguide (www.topoguide.gr) είναι ο πληρέστερος και πιο εύκολος οδηγός για τις διαδρομές στον Υμηττό. Σας προτείνουμε να ξεκινήσετε νωρίς το πρωί της Κυριακής και να επιλέξετε μια διαδρομή που θα οδηγεί στην αρχαία φυσική πηγή της Καλοπούλας, όπου βρίσκεται και το περίφημο αναψυκτήριο περιτριγυρισμένο από δέντρα, στο οποίο μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ σας κι ένα καλό και οικονομικό παραδοσιακό πρωινό. Εκτός αυτού, μια επίσκεψη στην Καλοπούλα αποτελεί την ιδανική αφορμή για να θαυμάσετε από κοντά τη βυζαντινή αρχιτεκτονική της Μονής Καισαριανής.

Tip: Καθώς οι ζέστες έχουν πιάσει για τα καλά, μην ξεχάσετε να εφοδιαστείτε με καπέλο, αθλητικά παπούτσια και νερό!

Σάββατο 29 Μαΐου
Δραστηριότητα στη Φύση
Μονοήμερη εκδρομή στη Λίμνη Μαραθώνα

Η αλήθεια είναι πως κι εμείς ανυπομονούμε να οργανώσουμε μια εκδρομή που βασική της προϋπόθεση θα είναι να είμαστε μέσα σε πλοίο που σαλπάρει. Ωστόσο, για τους εκδρομείς που δεν αντέχουν άλλο να κρατάνε τα ταξιδιωτικά τους πλάνα στο συρτάρι, προτείνουμε μια εύκολη και πολύ οικονομική μονοήμερη εκδρομή στη Λίμνη Μαραθώνα. Το εντυπωσιακό φράγμα του Μαραθώνα απέχει μόλις 30 λεπτά από την Αθήνα και είναι μια θαυμάσια επιλογή, όχι μόνο για να ξεφύγετε από την πόλη, αλλά και για να δείτε και να κάνετε πολλά και ενδιαφέροντα πράγματα.
Αφού χορτάσετε την όμορφη θέα της λίμνης, μπορείτε να επισκεφτείτε το Μουσείο του Νερού που είναι αφιερωμένο στην κατασκευή του φράγματος. Έπειτα, μπορείτε να περιηγηθείτε στα τριγύρω χωριά. Αυτό που προτείνουμε και είναι το πρώτο χωριό που συναντάτε μετά τη λίμνη Μαραθώνα είναι ο οικισμός Βόθωνας (Καλέντζι), γνωστότερος για τις παραδοσιακές οικογενειακές του ταβέρνες με τα νόστιμα κρεατικά. Όσοι από εσάς αγαπούν τη φύση και την ηρεμία, δεν πρέπει να παραλείψουν τη ρεματιά Βαρνάβα. Πέρα από την πλούσια βλάστηση από πλατάνια, θα συναντήσετε ένα όμορφο ποταμάκι με την ξύλινη γέφυρά του και πολλά παγκάκια που ενδείκνυνται για πικ-νικ. Αν είστε τυχεροί και πετύχετε την καντίνα της ρεματιάς ανοιχτή, απολαύστε κάθε νοστιμιά της!

 

 

 

 

 

About the author

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ