Δήμος, Η Ζωή Είναι Ωραία

Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑΙΑ – ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2018

Οποιοσδήποτε κάτοικος του Αλίμου επιθυμεί να συμμετάσχει σε κάποια από τις δράσεις του Προγράμματος «Η ζωή είναι ωραία», θα πρέπει να κλείσει θέση στο τηλέφωνο 213 2008044, από Δευτέρα έως Παρασκευή, 12:00 π.μ. – 15:00.

Οι θέσεις θα είναι περιορισμένες και θα κρατούνται με τη σειρά προτεραιότητας των τηλεφωνημάτων.

Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου

«ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΛΙΜΟ ΜΕ ΘΕΑ»

«Η ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΥΖΗ ΣΤΟΝ ΜΟΡΑΛΗ»

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ

Πολιτιστικό Κέντρο Αλίμου (Λ. Ιωνίας 96), 20:00

Ένα πανόραμα της νεοελληνικής ζωγραφικής με έργα των Γύζη, Λύτρα, Ιακωβίδη, Βολανάκη, Αλταμούρα, Παρθένη, Μόραλη, Βασιλείου, Μυταρά, Φασιανού κ.ά., σε επιμέλεια του Καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Μάνου Στεφανίδη.

Δωρεάν ξεναγήσεις από τον κ. Μάνο Στεφανίδη στις 15 & 16 Δεκεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ.

Σάββατο 15 Δεκεμβρίου

Έκθεση

Λεονάρντο Ντα Βίντσι

Μία καθηλωτική οπτικοακουστική, βιωματική εμπειρία, που παρουσιάζει τη ζωή και το έργο του μεγάλου καλλιτέχνη και εφευρέτη.

Ένα εμβληματικό κτήριο του κέντρου της Αθήνας, το Παλιό Αμαξοστάσιο του ΟΣΥ στο Γκάζι, μεταμορφώνεται για να φιλοξενήσει αυτή τη μοναδική εμπειρία. Με τη συνδρομή του Μουσείου Leonardo da Vinci στη Ρώμη, του Ινστιτούτου Lumiere Technology στο Παρίσι, αλλά και ειδικών από Ιταλία και Γαλλία, το Leonardo Da Vinci – 500 Years of Genius επιδεικνύει το πλήρες φάσμα των επιτευγμάτων του Λεονάρντο, τιμώντας έτσι τη μεγαλύτερη διάνοια όλων των εποχών, 500 χρόνια μετά τον θάνατό του.

Η μεταφορά θα γίνει ΔΩΡΕΑΝ με το πούλμαν του Δήμου, που θα αναχωρήσει το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου, στις 15:00 ακριβώς, στη συμβολή των οδών Υψηλάντου & Ερεχθείου.

Τιμή Εισιτηρίου: 13€ κανονικό και 11€ μειωμένο για άνω των 65 ετών (με επίδειξη ταυτότητας), για μαθητές, φοιτητές (με επίδειξη πάσου), ανέργους, πολυτέκνους και ΑΜΕΑ (με επίδειξη της αντίστοιχης κάρτας).

Δηλώσεις Συμμετοχής έως την Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου.

Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου

Ξενάγηση

Μουσείο Ψευδαισθήσεων

«Αυτό το μουσείο δεν είναι σαν όλα τα άλλα. Οι φωτογραφίες, το γέλιο, το να ακουμπάς τα εκθέματα, να τα φωτογραφίζεις, επιβάλλονται όχι απλά επιτρέπονται».

Παραπλάνησε τα μάτια σου και ψυχαγώγησε το μυαλό σου. Απόλαυσε τη συλλογή με τα ολογράμματα, κοίταξε από κοντά κάθε οφθαλμαπάτη και παρατήρησε μέσα από κάθε κατασκευή. Πρόκειται για μια ευφυή και παιχνιδιάρικη υπενθύμιση ότι η αντίληψη που έχουμε για τον κόσμο δεν είναι, συχνά, παρά ένα κάτοπτρο ψευδαισθήσεων! Μέσα από διασκεδαστικά και εντυπωσιακά κόλπα θα μάθεις πολλά για την όραση, την αντίληψη, τον ανθρώπινο εγκέφαλο και την επιστήμη και θα κατανοήσεις γιατί τα μάτια σου βλέπουν πράγματα που ο εγκέφαλός σου δεν μπορεί να καταλάβει.

Η μεταφορά θα γίνει ΔΩΡΕΑΝ με το πούλμαν του Δήμου, που θα αναχωρήσει την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου, στις 19:00 ακριβώς, στη συμβολή των οδών Υψηλάντου & Λευκωσίας(μπροστά από το 5ο Γυμνάσιο).

Τιμή Εισιτηρίου9€ για τους ενήλικες και 6€ για τα παιδιά.

Δηλώσεις Συμμετοχής έως την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου.

Κυριακή 23 Δεκεμβρίου

Θεατρική παράσταση

«Θείος Βάνιας» του Άντον Τσέχωφ   

Δημοτικό Θέατρο Πειραιά   

Μία ιδιαίτερα ανθρώπινη ιστορία του Άντον Τσέχωφ, όπου η ψευδαίσθηση και η απόγνωση ανταγωνίζονται το χιούμορ και την ελπίδα. Πώς ζούμε; Ζούμε όπως θα θέλαμε; Ή όπως θέλουν οι άλλοι;

Για πολλά χρόνια ο Βάνιας και η ανηψιά του Σόνια ζουν ήρεμα και αρμονικά στην επαρχία συντηρώντας τα κτήματα και την περιουσία της οικογένειας. Όταν όμως ένα καλοκαίρι ο πατέρας της Σόνιας έρχεται από την πρωτεύουσα μαζί με τη νέα του γυναίκα, οι ανεκπλήρωτες επιθυμίες και οι κρυφές αντιπαλότητες της οικογένειας έρχονται στην επιφάνεια και καταστρέφουν κάθε ηρεμία. Η κρίση της μέσης ηλικίας, ο ανεκπλήρωτος έρωτας, τα οικονομικά συμφέροντα του καθενός και οι ενδοοικογενειακοί ανταγωνισμοί οδηγούν σε μία αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας. Είναι ο θυμός που δημιουργείται στον κάθε άνθρωπο, απ’ τη στιγμή που άλλο ήθελε να γίνει κι άλλο έγινε. Ένα τρυφερό ποίημα για το γελοίο της ανθρώπινης παραίτησης.

Παίζουν: Γιώργος Κιμούλης, Τάσος Νούσιας, Στέλλα Καζάζη, Γιώργος Ψυχογιός, Μάγδα Λέκκα, Χαρά – Μάτα Γιαννάτου κ.ά.
Σκηνοθεσία: Γιώργος Κιμούλης

Η μεταφορά θα γίνει ΔΩΡΕΑΝ με το πούλμαν του Δήμου, που θα αναχωρήσει την Κυριακή 23 Δεκεμβρίου, στις 17:45 ακριβώς, στη συμβολή των οδών Υψηλάντου & Λευκωσίας(μπροστά από το 5ο Γυμνάσιο).

Τιμή Εισιτηρίου: 21€.

Κρατήσεις θέσεων έως την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου.

Σάββατο 29 Δεκεμβρίου

Πεζοπορία στον Υμηττό!

Ο Υμηττός είναι ένα από τα πλέον χαρακτηριστικά βουνά της Αττικής, ένας «μακρύς» ορεινός όγκος ενταγμένος πλήρως στην εικόνα της πόλης και των προαστίων της, καθώς καταλαμβάνει μία έκταση περίπου 81.230 στρεμμάτων εκτεινόμενος από τα Γλυκά Νερά και την Αγία Παρασκευή έως τη Βούλα και τη Βάρη. Σας προσκαλούμε σε μια χειμερινή πεζοπορία, με τους έμπειρους οδηγούς μας Δημήτρη Γεωργάκα και Γιώργο Δρούγκα, που θα μας «ξεναγήσουν» σε ένα κομμάτι του πανέμορφου αυτού βουνού, προσφέροντάς μας ισχυρή δόση οξυγόνου, ευεξίας και χαράς, καθώς η επαφή με τη φύση είναι από τα σπουδαιότερα πράγματα που έχουμε να χαρίσουμε στους εαυτούς μας.

Μην ξεχάσετε ότι στην πεζοπορία φοράμε τα ορειβατικά ή τα αθλητικά μας παπούτσια!

Η μεταφορά θα γίνει ΔΩΡΕΑΝ με το πούλμαν του Δήμου, που θα αναχωρήσει το Σάββατο29 Δεκεμβρίου, στις 09:30 π.μ. ακριβώς, στη συμβολή των οδών Υψηλάντου & Ερεχθείου.

Επιστροφή: Aναχώρηση από τον Υμηττό περίπου στις 14:00.

Τιμή Συμμετοχής: 4€

Δηλώσεις Συμμετοχής έως την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου.

Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018 – Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2019   

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΟΝ ΑΛΙΜΟ!

Στο Χριστουγεννιάτικο Χωριό της πλατείας Καραϊσκάκη και στο Άλιμος Express της Αγοράς Θουκυδίδου ο Άγιος Βασίλης και τα ξωτικά του σας περιμένουν για τα πιο όμορφα Χριστούγεννα!!!

Καρουζέλ, Τρενάκι, Παραστάσεις, Παιχνίδια, Εργαστήρια, Χοροί και Τραγούδια, Παραμύθια και πολλές πολλές εκπλήξεις, όλα ΔΩΡΕΑΝ για να χαρούν και να περάσουν καλά όλα τα παιδιά του Αλίμου!!!

Ενημερωθείτε  από το site του δήμου μας www.alimos.gr και τα σχετικά έντυπα (αφίσες και φυλλάδια).

Σας περιμένουμε !

About the author

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ