Δήμος

2014 – 2022: ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

  • Μείωση των χρεών του Δήμου κατά 56%
  • Αύξηση των ταμειακών διαθέσιμων του Δήμου

Παρόλες τις δύσκολες συγκυρίες που ζήσαμε και ζούμε από το 2014 μέχρι σήμερα (capital controls, μνημόνια και δημοσιονομική κρίση, πανδημία και lockdown, πόλεμος και ακρίβεια), με πολλή και μεθοδική δουλειά έχουμε καταφέρει να βελτιώσουμε σημαντικά την οικονομική κατάσταση του Δήμου μας, την ώρα που παράγεται και αξιοπρόσεκτο δημοτικό έργο, όπως κι οι ίδιοι διαπιστώνετε καθημερινά.

Μεταξύ άλλων, έχουμε πετύχει να αποπληρώσουμε χρέη άνω των 12.000.000 €, τα οποία επί σειρά ετών είχαν συσσωρευτεί στο παρελθόν. Συνοπτικά η οικονομική κατάσταση του Δήμου αποτυπώνεται στον πίνακα της φωτογραφίας.

Όπως διαπιστώνετε και από τον πίνακα, στις 31.8.2014 η συνολική καθαρή θέση του Δήμου ήταν αρνητική (δηλ. χρέος) και ανερχόταν στα 26.558.030,61 €. Στις 30.6.2022 η συνολική καθαρή θέση (χρέος) είχε μειωθεί στα 11.725.432,97 €. Δηλαδή ο Δήμος έχει μειώσει τις οφειλές του (χρέη) κατά 56%!

Η πολύ σημαντική βελτίωση στα οικονομικά του Δήμου μας είναι το αποτέλεσμα της οργανωμένης προσπάθειας που γίνεται καθημερινά, με πολύ κόπο. Κάνουμε οικονομία, βάζουμε προτεραιότητες και ταυτόχρονα διεκδικούμε πόρους από κάθε δυνατή πηγή (ΕΣΠΑ, Περιφέρεια Αττικής, Ταμείο Ανάκαμψης, Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του Υπ. Εσωτερικών κ.ο.κ.). Την ίδια ώρα, στηρίζουμε ουσιαστικά τις ευπαθείς ομάδες της κοινωνίας μας, βελτιώνουμε την ποιότητα της ζωής όλων των κατοίκων της πόλης, φροντίζουμε καθημερινά και σχολαστικά την καθαριότητα, τις παιδικές χαρές, τα σχολεία, τους χώρους άθλησης και όλες τις υποδομές του Αλίμου.

Η προσπάθεια συνεχίζεται, με στόχο την ακόμα περαιτέρω μείωση των χρεών του Δήμου. Πρόκειται για χρέη που έρχονται από το παρελθόν, αλλά έχουμε αποφασίσει να τα αποπληρώσουμε το συντομότερο δυνατόν.

Στόχος μας, ο Δήμος Αλίμου να είναι οικονομικά υγιής και διαρκώς ικανός για να παράγει έργο, ώστε να φροντίζει καθημερινά τους πολίτες του και να βελτιώνει διαρκώς την ποιότητα της ζωής τους.

About the author

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ