Αθλητισμός-Πολιτισμός, Η Ζωή Είναι Ωραία

Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑΙΑ – ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2020

Σε μια στιγμή μεγάλης ανάγκης για ψυχική ισορροπία και ουσιαστική στήριξη, το “e-ζωή είναι ωραία” επιστρατεύει τη φαντασία και αποπειράται να κρατήσει το ηθικό όλων μας ακμαίο με αγάπη, θετική ενέργεια και χιούμορ, που όλοι χρειαζόμαστε! Ας βρούμε τον δικό μας τρόπο αντίστασης σε αυτό που συμβαίνει κι ας βοηθήσουμε τον εαυτό μας να ομορφύνει συναισθηματικά και πνευματικά.

Δήμος Αλίμου

                                                    ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2020

Ο Δήμος Αλίμου θέλοντας να στηρίξει τον αγώνα όλων μας να παραμείνουμε δυνατοί και αισιόδοξοι, προσαρμόζει το πολιτιστικό του πρόγραμμα “Η ζωή είναι ωραία” στα νέα δεδομένα και καλεί το κοινό να ανακαλύψει νέες δυνατότητες και πηγές ομορφιάς, εμψύχωσης και εσωτερικής αρμονίας συμμετέχοντας και δια-δρώντας στις προτάσεις του προγράμματος ‘’e-ζωή είναι ωραία’’.
Το πρόγραμμα αυτό φιλοδοξεί να δώσει στις δημότισσες και τους δημότες του Αλίμου μια ευκαιρία, για να ξεφύγουν από τον αναγκαστικό περιορισμό αυτής της περιόδου και να ανακαλύψουν νέους και εναλλακτικούς τρόπους επαφής με την Τέχνη, τη Γνώση και τον Άνθρωπο μέσα μας.

Στόχος είναι η υπενθύμιση όσων θεωρούσαμε αυτονόητα και η καλλιέργεια του πνεύματος, της ψυχής και του σώματος, παράλληλα με τη διασκέδαση και την ευχαρίστηση.

Είναι η στιγμή που όλοι μπορούμε «μένοντας σπίτι» να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για τον δικό μας ιδανικό κόσμο και να είμαστε έτοιμοι, όταν τελειώσει αυτή η παγκόσμια περιπέτεια, να τον διεκδικήσουμε όλοι μαζί πιο ενωμένοι, μονιασμένοι, ουσιαστικά δημιουργικοί και ανθρώπινοι.
Νέα χόμπι, εναλλακτικά δείπνα με αγαπημένους φίλους και οικογενειακά μέλη που είναι μακριά, παρακολούθηση θεατρικών παραστάσεων από την άνεση του καναπέ μας, ξεναγήσεις σε Μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους όλου του κόσμου, φιλανθρωπικές δράσεις, διαλέξεις και επιμορφωτικά σεμινάρια – εργαστήρια και πολλά άλλα θα προσκαλούν το κοινό να πειραματιστεί και να ψυχαγωγηθεί με νέους τρόπους.

Οποιοσδήποτε κάτοικος του Αλίμου επιθυμεί να συμμετάσχει σε κάποια από τις δια-δράσεις του προγράμματος ‘’e-ζωή είναι ωραία’’, θα πρέπει να έχει πρόσβαση στην ιστοσελίδα (www.alimos.gr) του Δήμου. Οι δια-δράσεις είναι δωρεάν και ανοιχτές σε όλους.
Οποιοσδήποτε κάτοικος του Αλίμου χρειάζεται βοήθεια ή τεχνική υποστήριξη για τις διαδικτυακές πλατφόρμες (Skype, Ζοοm, Ιστοσελίδα Δήμου, Instagram), προκειμένου να συμμετάσχει σε κάποια από τις δια-δράσεις του προγράμματος “e-ζωή είναι ωραία”, μπορεί να καλεί στο τηλέφωνο 213 2008044, από Δευτέρα έως Παρασκευή, 12:00 – 18:00.

Σάββατο 4 Απριλίου
Θεατρική Παράσταση… αλλιώς
«Δάφνης και Χλόη, Ταξίδι Αναψυχής»

Το θέατρο Πορεία προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο τη δυνατότητα να παρακολουθήσει εμβληματικές θεατρικές παραστάσεις από την εικοσαετή του πορεία, χωρίς κανένα οικονομικό αντίτιμο.
Μια σκηνική σύνθεση του Cezaris Grauzinis, βασισμένη στο αρχαίο ελληνικό μυθιστόρημα του Λόγγου και τη μετάφραση του Ρόδη Ρούφου.

Τέσσερα ζευγάρια που ζουν ανάμεσά μας συναντιούνται σε ένα φανταστικό ξενοδοχείο, με μοναδική αποσκευή, τη banalilite της καθημερινότητάς τους. Ο χρόνος κυλά μηχανικά και οι μέρες περνάνε απελπιστικά όμοιες. Καθώς οι οκτώ άνθρωποι φτάνουν στα όριά τους, ο μύθος του Δάφνη και της Χλόης μοιάζει σαν τη μόνη έξοδο διαφυγής. Η ανασύνθεση της ιστορίας του αθώου έρωτα μεταξύ των δύο βοσκών μετατρέπει τη ρουτίνα σε ποίηση, απελευθερώνει τα πρόωρα γερασμένα σώματα των ηρώων, ερεθίζει την ακρωτηριασμένη τους φαντασία, ξυπνά τα καταπιεσμένα τους ένστικτα, διεγείρει τις απονεκρωμένες αισθήσεις τους, δίνει ένα καινούργιο πρόσωπο στον απομυθοποιημένο σύντροφο της ζωής τους. Οι οκτώ άνθρωποι φεύγουν με τη δέσμευση να φυλάξουν τα αισθήματά τους για πάντα.

Για την παρακολούθηση της παράστασης πατήστε στο https://poreiatheatre.com/plays/dafnhs-kai-xloh-ta3idi-anapsyxhs/. Η παράσταση θα είναι διαθέσιμη στο διαδίκτυο μόνο για αυτή την ημέρα, από τις 10 π.μ. έως τις 10 π.μ. της επόμενης μέρας.

Τip: Λίγη περιποίηση και ένα ωραίο ντύσιμο πριν το θέατρο, είναι πάντα μια καλή ιδέα.

Κυριακή 12 Απριλίου
Διαδικτυακό Κυριακάτικο Τραπέζι με φίλους ή μέλη της οικογένειας που βρίσκονται σε άλλο σπίτι

Η περίοδος που βιώνουμε τώρα, στα μελλοντικά οικογενειακά τραπέζια θα αποτελεί μια ιστορία που θα την αφηγούμαστε όλοι στις νεότερες γενιές. Ωστόσο, οι δικές μας ιστορίες θα έχουν λίγο ενδιαφέρον παραπάνω, καθώς θα είμαστε ένα βήμα μπροστά στο χρόνο, εκεί που τα οικογενειακά ή φιλικά τραπέζια μηδενίζουν και τις μεγαλύτερες αποστάσεις, εκεί που σε δύο διαφορετικά σπίτια το φαγητό έχει την ίδια μυρωδιά.
Και καθώς το ελληνικό Κυριακάτικο τραπέζι έχει μεγάλη σημασία, σας προτείνουμε να ανοίξετε τους υπολογιστές σας, να καλέσετε τους αγαπημένους σας στο Skype, να διαλέξετε την πιο αγαπημένη σας συνταγή και να τη μαγειρέψετε ταυτόχρονα ο καθένας από το σπίτι του. Ένα ωραίο κρασί και λίγη μουσική, σε ελάχιστο χρόνο σίγουρα θα φτιάξει το κέφι… της παρέας!

Tip: Είναι η τέλεια ευκαιρία να ξεσκονίσετε τους τσελεμεντέδες σας.

Δημιουργήσαμε ένα νέο προφίλ στο Instagram με όνομα e_zoi_einai_oraia, για να μοιράζεστε μαζί μας και με όλους τους δημότες Αλίμου τις εμπειρίες σας. Στείλτε μας στο inbox την πιο όμορφη φωτογραφία από το γεύμα σας και εμείς θα τη δημοσιεύσουμε. Αν δεν έχετε πρόσβαση εσείς, τότε ζητήστε τη βοήθεια των μικρότερων φίλων ή μελών της οικογένειας.

Τρίτη 21 Απριλίου, στις 19:00 – 20:00
Διαδικτυακή Γιόγκα για όλη την οικογένεια με την Εριφίλη Νικολακοπούλου

Κατά γενική ομολογία, στις μέρες του Covid-19 το ψυγείο και το μαγείρεμα έχουν γίνει οι αδυναμίες όλων μας. Και ενώ τα μεγαλύτερα ταλέντα βγαίνουν εκεί που δεν το περιμένεις, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως το μέτρο είναι σε όλα ο καλύτερος σύμμαχος. Για αυτό, εμείς σας καλούμε να βγείτε για μια ώρα από τον οίστρο της μαγειρικής σας δεινότητας, και να εντάξετε στο πρόγραμμά σας την ενδυνάμωση του νου και του σώματος.
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλους, αρχάριους και μη, μικρούς και μεγάλους. Για να συμμετέχετε σε αυτό το μάθημα Γιόγκα δε θα χρειαστείτε τίποτε άλλο πέρα από το να συνδεθείτε στην πλατφόρμα Ζοοm, με ένα στρώμα γυμναστικής ή χαλί, μια χοντρή πετσέτα (θαλάσσης), ένα μαξιλάρι, άνετα ρούχα και ιδανικά την πιο «ζεστή» γωνιά του σπιτιού.

Για την καλύτερη διεξαγωγή του μαθήματος θα βοηθήσει να είστε 15 λεπτά νωρίτερα μέσα στην τηλεδιάσκεψη (18:45), για να εξοικειωθείτε αλλά και να γνωριστείτε με τη δασκάλα. Μην ξεχάσετε να τοποθετήσετε την οθόνη σας έτσι, ώστε, όταν θα είστε καθισμένοι στο πάτωμα, να μπορείτε να φαίνεστε.

Τip: Για την παρακολούθηση του μαθήματος θα χρειαστεί να έχετε πρόσβαση στην πλατφόρμα ZOOM.

Δηλώστε συμμετοχή και λάβετε τον κωδικό για τη συμμετοχή σας στο μάθημα καλώντας στο τηλέφωνο 213 2008044, από Δευτέρα έως Παρασκευή, 10:00 – 18:00. Ο αριθμός συμμετεχόντων θα περιοριστεί στα 20 άτομα. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Κρατήσεις θέσεων έως την Τετάρτη 15 Απριλίου.

Πέμπτη 23 Απριλίου, στις 18:00
Απόγευμα Ζαχαροπλαστικής
Τσάι με λεμόνι στο μπαλκόνι

Μπήκε η Άνοιξη, αλλά οι βόλτες στα πάρκα και τη θάλασσα με τους αγαπημένους φίλους και γείτονες δεν επιτρέπονται, για την ασφάλεια όλων μας. Όμως, οι απογευματινές «βεραντάδες», τώρα που μεγαλώνει η μέρα, σε συνδυασμό με ένα σπιτικό γλυκό -ειδικά αν είναι και κέρασμα- είναι σίγουρα ένας καλός λόγος να φτιάξει η μέρα.
Διαλέξτε την πιο νόστιμη λιχουδιά σας και φτιάξτε τη για τον αγαπημένο σας γείτονα ή φίλο. Ένα γλυκό-έκπληξη στην πόρτα του σίγουρα δε θα φτιάξει μόνο τη δική του διάθεση, αλλά και τη δική σας.

Στις 18:00 ας γεμίσει η γειτονιά γλυκά!

Tip: Προτιμήστε κάποιον από την πολυκατοικία ή τη γειτονιά. Αφήστε του το γλυκό και χτυπήστε του το κουδούνι. Ίσως, είναι καλή περίοδος να γλυκάνουμε και τους πιο απρόσιτους γείτονες!

Δημιουργήσαμε ένα νέο προφίλ στο Instagram με όνομα e_zoi_einai_oraia, για να μοιράζεστε μαζί μας και με όλους τους δημότες Αλίμου τις εμπειρίες σας. Στείλτε μας στο inbox την πιο όμορφη φωτογραφία από το γλυκό σας και εμείς θα τη δημοσιεύσουμε. Αν δεν έχετε πρόσβαση εσείς, τότε ζητήστε τη βοήθεια των μικρότερων φίλων ή μελών της οικογένειας.

 

ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!!!

 

About the author

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ