Δήμος, Εκδηλώσεις

25Η ΜΑΡΤΙΟΥ 2022

«Ελευθερία, εθνική ανεξαρτησία, ανθρώπινα δικαιώματα, δημοκρατία, πρόοδος, αυτοί είναι οι δρόμοι που φώτισε η Επανάσταση του 1821. Ας μην επιτρέψουμε στο σκοτάδι του πολέμου που ξέσπασε πριν από ένα μήνα στη γειτονιά μας, την Ευρώπη,  να κυριαρχήσει. Ενωμένοι, ας αγωνιστούμε για ειρήνη, δικαιοσύνη και ελευθερία.»

Με αυτά τα λόγια έκλεισε τον χαιρετισμό του κατά τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου ο Δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης. Οι επετειακές εκδηλώσεις εφέτος πραγματοποιήθηκαν στο Άνω Καλαμάκι. Η κατάθεση στεφάνων έγινε στο Ηρώο της πλατείας Καραϊσκάκη, ενώ η καθιερωμένη παρέλαση στην οδό Δωδεκανήσου.

Η ηλιόλουστη μέρα, μετά από τόσο κρύο, ενίσχυσε την εορταστική ατμόσφαιρα, με τους Αλιμιώτες να παρακολουθούν παραδοσιακούς χορούς και παρέλαση με ιδιαίτερο ενθουσιασμό. Τον Πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η μαθήτρια του Επαγγελματικού Λυκείου Αλίμου Γεωργία Γράψια, ενώ παραδοσιακούς τοπικούς χορούς παρουσίασαν ο χορευτικός λαογραφικός όμιλος «ΣΤΗΣΙΧΟΡΟΣ» και ο πολιτιστικός σύλλογος οικισμού Εκτελωνιστών.

Στους ρυθμούς των εμβατηρίων του ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΛΙΜΟΥ παρήλασαν αντιπροσωπευτικά, λόγω μέτρων, τμήματα από τους Αθλητικούς και Πολιτιστικούς συλλόγους, καθώς και από τα Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια της πόλης.

About the author

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ