Δήμος, Εκδηλώσεις

Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ 25ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΛΙΜΟΥ

Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

οι έκτακτες συνθήκες της πανδημίας μάς επιβάλλουν αλλαγές στην καθιερωμένη εορταστική τελετή για τη μεγάλη εθνική επέτειο των 200 ετών από την 25η Μαρτίου 1821.

Ως εκ τούτου, στην επίσημη Δοξολογία που θα τελεστεί στις 10:00 π.μ. στον Ιερό Ναό Αγ. Παντελεήμονος, λόγω των αυστηρών υγειονομικών μέτρων, θα παρίσταται μόνον ο Δήμαρχος Αλίμου με ολιγομελή αντιπροσωπία του Δήμου μας, καθώς και εκπρόσωπος της Περιφέρειας Αττικής και του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος.

Δυστυχώς, δεν θα μπορέσουμε να σας έχουμε μαζί μας, όπως κάθε χρόνο, στην επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώον της Πλατείας Γεωργίου Καραϊσκάκη, γιατί πρέπει πάση θυσία να αποφευχθεί ο συνωστισμός. Στο Ηρώο θα παραστούν μόνο οι εκπρόσωποι των τοπικών και κρατικών αρχών, όπου θα γίνει η κατάθεση των στεφάνων και η εκφώνηση του Πανηγυρικού της ημέρας.

Σας ευχαριστώ για την κατανόηση και εύχομαι του χρόνου να έχουμε βγει νικητές από την πανδημία και να γιορτάσουμε όλοι μαζί  αυτή την εθνική επέτειο ελευθερίας.

 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ 25ης  ΜΑΡΤΙΟΥ

ΤΡΙΤΗ 23 ΜΑΡΤΙΟΥ 2021

Γενικός σημαιοστολισμός και φωταγώγηση τις βραδινές ώρες, όλων των Δημοσίων, Δημοτικών, Ιδιωτικών Καταστημάτων, Ν.Π.Δ.Δ., Τραπεζών κ.λπ.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24 ΜΑΡΤΙΟΥ 2021

Γενικός σημαιοστολισμός και φωταγώγηση τις βραδινές ώρες, όλων των Δημοσίων, Δημοτικών, Ιδιωτικών Καταστημάτων, Ν.Π.Δ.Δ., Τραπεζών κ.λπ.

ΠΕΜΠΤΗ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ 2021

Γενικός σημαιοστολισμός και φωταγώγηση τις βραδινές ώρες, όλων των Δημοσίων, Δημοτικών, Ιδιωτικών Καταστημάτων, Ν.Π.Δ.Δ., Τραπεζών κ.λπ.

Ώρα 7:30 π.μ.: Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των Εκκλησιών του Δήμου.

Ώρα 10:00 π.μ.: Θα τελεσθεί επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονα, όπου θα παρευρεθεί ο Δήμαρχος Αλίμου και ολιγομελής αντιπροσωπία της Δημοτικής Αρχής.

Ώρα 10:30 π.μ.: Θα ψαλεί επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο της πλατείας Γεωργίου Καραϊσκάκη στο Άνω Καλαμάκι.

Θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων από τον Δήμαρχο Αλίμου, τον εκπρόσωπο της Περιφέρειας Αττικής, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, τον εκπρόσωπο του Υπουργείου Παιδείας, τον Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος.

Στη συνέχεια θα κρατηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των Πεσόντων και θα ανακρουσθεί ο Εθνικός Ύμνος.

Ώρα 11:00 π.μ.: Εκφώνηση του Πανηγυρικού της Ημέρας στο Ηρώο της πλατείας Γεωργίου Καραϊσκάκη στο Άνω Καλαμάκι.

Οι Αστυνομικές Αρχές παρακαλούνται να φροντίσουν για τη λήψη των αναγκαίων μέτρων τάξης, διέλευσης των πεζών και κυκλοφορίας των οχημάτων.

Τελετάρχης είναι ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών & θεμάτων Νομικής Υπηρεσίας κ. Νίκος Αλεξόπουλος.

Τη συνολική οργάνωση των εκδηλώσεων έχει το Γραφείο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων.

Για πληροφορίες, παρακαλούμε καλέστε στο τηλέφωνο 213 200 8044, fax: 210 9850116, email: press@alimos.gr

About the author

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ