Δήμος, Εκδηλώσεις

28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2021

Με όλα τα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας ο Δήμος Αλίμου εόρτασε κι εφέτος την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940. Στην επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως Σωτήρος παρέστησαν μόνον οι Σημαιοφόροι των Σχολείων και των Συλλόγων και ολιγομελής αντιπροσωπία της Δημοτικής Αρχής. Στις 10:30 π.μ. ετελέσθη η επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο των Πεσόντων στη Λεωφόρο Ποσειδώνος και έπειτα πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη κατάθεση στεφάνων.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησαν ο μαθητής και οι μαθήτριες του 1ου Λυκείου Αλίμου Νικόλαος Λέσσης, Σοφία Ρετάλη και Ειρήνη Τσιγγενοπούλου. Στη συνέχεια, υπό τους ήχους της μπάντας του Μουσικού Σχολείου Αλίμου παρήλασαν αντιπροσωπευτικά σώματα σχολείων και συλλόγων.

Ο Δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης προλογίζοντας τον Πανηγυρικό της ημέρας τόνισε: «Είναι θεμελιώδες δικαίωμά μας να ξέρουμε την ιστορία μας και να ενισχύουμε την ιστορική μνήμη. Γιατί, όπως είπε και ο νομπελίστας μας Γιώργος Σεφέρης: «Σβήνοντας κανείς ένα κομμάτι από το παρελθόν είναι σαν να σβήνει κι ένα κομμάτι από το μέλλον». Κι εμείς το μέλλον μας το θέλουμε. Το θέλουμε καλύτερο, με περισσότερη ελευθερία, περισσότερη ισότητα, περισσότερο σεβασμό και αξιοπρέπεια στον άνθρωπο».

About the author

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ