Δήμος, Εκδηλώσεις, Παιδεία

28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022

«Η Ελλάδα λάμπει μες στα φώτα των ονείρων μας»: Στον στίχο αυτό του κορυφαίου ποιητή μας Γιάννη Ρίτσου βάσισε τον χαιρετισμό του για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 ο Δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης.

Όλοι ήταν εκεί, όπως παλιά, χωρίς περιορισμούς ατόμων και μάσκες. Με λιακάδα και λίγο βοριαδάκι, που έκανε τις γαλανόλευκες να κυματίζουν περήφανες.

Μετά την επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως Σωτήρος, την επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο των Πεσόντων στη Λεωφόρο Ποσειδώνος και την κατάθεση στεφάνων, από την εξέδρα των επισήμων (Καλαμακίου και Θουκυδίδου) ο Δήμαρχος απηύθυνε χαιρετισμό, ενώ τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησαν οι μαθήτριες του 4ου Λυκείου Αλίμου Ουρανία Ταγκάλου και Λάουρα Χαρατσή.

Ακολούθησαν παραδοσιακοί χοροί από τον Χορευτικό Λαογραφικό Όμιλο «Στησίχορος», τον Εξωραϊστικό Πολιτιστικό Σύλλογο Οικισμού Εκτελωνιστών και τον Θουκυδίδειο Οργανισμό Πολιτισμού και Αθλητισμού Αλίμου, ενώ με την μπάντα του Μουσικού Σχολείου Αλίμου να παιανίζει άρχισε η εορταστική παρέλαση.

«Έχουμε μια ευθύνη απέναντι στο παρελθόν», τόνισε ο Ανδρέας Κονδύλης, «μια ευθύνη απέναντι στον κάθε άνθρωπο που αντιστάθηκε στην υποδούλωση και το άδικο. Γιατί είναι οι αγώνες για το δίκαιο, για την ελευθερία, για την ειρήνη, τη δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα…είναι αυτοί οι αγώνες που μας οδήγησαν να ζούμε ελεύθεροι και να ονειρευόμαστε το καλύτερο αύριο».

About the author

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ