Δήμος, Παιδεία, Υγεία-Πρόνοια

ΑΠΟ ΤΟ Α ΕΩΣ ΤΟ Ω: ΜΙΑ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ

Ο Δήμος Αλίμου και το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ) σας προσκαλούν να παρακολουθήσετε διαδικτυακά, το πρόγραμμα προαγωγής υγείας με τίτλο: «Από το Α έως το Ω: Μία Ακαδημία για Γονείς», το οποίο πραγματοποιείται για 7η συνεχή χρονιά, από τη Μονάδα Εφηβικής Υγείας της Β΄ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών «Νοσοκομείο Παίδων Π. & Α. Κυριακού».

Το πρόγραμμα, το οποίο τελεί υπό την Αιγίδα του ΕΔΔΥΠΠΥ και του Υπουργείου Υγείας, περιλαμβάνει 8 (οκτώ) δίωρες διαδραστικές συναντήσεις γονέων τη δεύτερη Τετάρτη κάθε μήνα στις 18:15-20:00, όπου παρουσιάζονται θέματα σχετικά με την υγεία, την ανάπτυξη και τη συμπεριφορά των παιδιών, τις σχέσεις στην οικογένεια και το σχολείο κ.λπ.

Η 8η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 11 Μαΐου 2022 και θα περιλαμβάνει τις παρακάτω εισηγήσεις:

«Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής – Υπερκινητικότητα (ΔΕΠ-Υ): 

Κλινικά χαρακτηριστικά και οι επιπτώσεις της στην οικογένεια»

Εισηγητής: Εμμανουήλ Τσαλαμανιός, Παιδοψυχίατρος, Διευθυντής του Τμήματος Ψυχιατρικής Παιδιών και Εφήβων του Γ.Ν. «Ασκληπιείο» Βούλας. 

«Υπερβαρότητα – Παχυσαρκία σε παιδιά και εφήβους/Διατροφικές Οδηγίες»

Εισηγήτρια: Αλεξάνδρα Παππά, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος,

ΠΜΣ «Στρατηγικές Αναπτυξιακής και Εφηβικής Υγείας»

Συντονίζει η κ. Σταυρούλα Παπαδάκου, Παιδίατρος – Αναπτυξιολόγος, Διδάκτωρ Παιδιατρικής Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών,

τ. Συντονίστρια Διευθύντρια Παιδιατρικού Τμήματος Νοσοκομείου «Ασκληπιείο Βούλας», Αντιπρόεδρος Μονάδας «Σπύρος Δοξιάδης».

Για να παρακολουθήσετε την 8η Συνάντηση της Ακαδημίας Γονέων θα ακολουθήσετε το link πατώντας:  https://www.youtube.com/watch?v=OcDcdH6o_Wo&ab_channel=YouthMsc

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση info@eddyppy.gr

About the author

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ