Γεωργία Παπά (Georgia Papas) Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος με την Παράταξη “Αγαπώ τον Άλιμο” – Ανδρέας Κονδύλης 

Λίγα λόγια για πια είμαι και γιατί επιδιώκω να επανεκλεγώ δημοτική σύμβουλος.    Γεννήθηκα στην Αρκαδία και στην ηλικία των έξι ετών μετανάστευσα με τη οικογένεια μου στις Ηνωμένες Πολιτείες.  Το 1986, μετακόμισα στην Ελλάδα με το σύζυγό μου, Ατσαλόγλου Χρήστο, καθηγητή μαθηματικών. Ζούμε στον Άλιμο με τα τρία μας παιδιά, την Δήμητρα 31 ετών, τον Θέμη 25 ετών και τον Νικόλα 24 ετών.

Είμαι μόνιμος κάτοικος Αλίμου τα τελευταία 33 χρόνια. Σ’αυτό το διάστημα δημιούργησα, με την βοήθεια άξιων συνεργατών μου, το  Κέντρο Ξένων Γλωσσών G. PAPAS, το οποίο διευθύνω τα τελευταία 30 έτη. Οι σπουδές μου στα Οικονομικά (Bachelor’s of Science –  Northeastern University) και στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού (ΜΒΑ – University of Illinois), μ’έχουν βοηθήσει στην απόκτηση αναγκαίων προσόντων και γνώσεων ώστε να διοικώ αποτελεσματικά το Κ. Ξ. Γ. και να  βοηθώ τους μαθητές της πόλης μας  στη προετοιμασία τους για τις ανώτερες σπουδές τους και τις προκλήσεις του 21ο αιώνα.

Με σκληρή δουλειά και αφοσίωση στο εκπαιδευτικό έργο, το Κ. Ξ. Γ.  G. PAPAS έχει καθιερωθεί στη συνείδηση των μαθητών και των γονέων σαν ένα πρότυπο σχολείο που ταυτίζεται με την ποιότητα και παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες και επιτυχίες στη ξενόγλωσση εκπαίδευση.  Τα τελευταία δύο χρόνια έχω τη τιμή να είμαι πρόεδρος του Πανελλήνιου Δικτύου Κέντρων Ξένων Γλωσσών Πιστοποιημένης Ποιότητας QLS.

Επίσης, τα τελευταία τέσσερα χρόνια προσφέρω στο Δήμο Αλιμού με το αξίωμα του  δημοτικού συμβούλου με την Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση, «Αγαπώ τον Άλιμο» με Δήμαρχο τον Ανδρέα Κονδύλη.

Γιατί θέλω να επανεκλεγώ δημοτική σύμβουλος; Έχoντας βάλει αυτή την ερώτηση στον εαυτό μου αρκετές φορές, η απάντηση παραμένει ίδια. Θέλω να συνεχίζω να προσφέρω στο τόπο που αγαπώ, στον τόπο που νιώθω ότι ανήκω.  Μπορεί να είναι μια απλοϊκή, συναισθηματική απάντηση, αλλά είναι αυτή που με αντιπροσωπεύει.

Συμμετέχω άλλη μία φορά στο ψηφοδέλτιο της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης, «Αγαπώ τον Άλιμο»  γιατί πιστεύω ότι η κίνηση αυτή, υπό την ηγεσία του Ανδρέα Κονδύλη είναι σήμερα η πιο πειστική δύναμη που συμπυκνώνει τις απαντήσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Άλιμος. Γνωρίζοντας τον Ανδρέα από μαθητή πιστεύω ότι είναι από τους νέους ανθρώπους που σκέφτονται έξω από τα προκαθορισμένα πλαίσια ενός αδιέξοδου συστήματος, είναι στην πλευρά των άξιων ανθρώπων, αυτοί που επιζητούν το συμφέρον των πολλών και όχι των λίγων, αυτοί που σκέπτονται με την κοινή λογική.

Για να συνεχιστεί η βελτίωση που έχουμε αισθανθεί και εισπράξει στον Άλιμο τα τελευταία χρόνια, πιστεύω ότι ο Άλιμος οφείλει να στηρίξει με τη θετική του  ψήφο τον Ανδρέα Κονδύλη για Δήμαρχο Αλίμου για να συνεχίσει να υλοποιεί τα σχέδια του Δήμου:

 • Την ανασυγκρότηση των παιδικών σταθμών ώστε να βοηθήσει όλο και περισσότερες εργαζόμενες μητέρες με διευρυμένο ωράριο.
 • Την αναβάθμιση των υπηρεσιών καθαριότητας.
 • Τη δημιουργία σχολών γονέων σε κάθε σχολείο ώστε να εκπαιδεύει τους γονείς πώς να είναι χρήσιμοι και υποστηρικτικοί δίπλα στα παιδιά τους τη σημερινή εποχή.
 • Το πολιτισμό, όπως τα σχέδια για τη δημοτική πινακοθήκη, το καλοκαιρινό σινεμά, τις πολιτιστικές εκδηλώσεις,
 • Να μπορεί να διεκδικεί για τα συμφέροντα του Δήμου:
  • Στο Μητροπολιτικό Πάρκο στο Ελληνικό, ώστε να πετύχει ευνοϊκούς όρους για τους δημότες Αλίμου.
  • Στη μαρίνα Αλίμου, ώστε από τα έσοδα που θα προκύψουν να δημιουργήσει τις αναγκαίες υποδομές.
  • Στη δημιουργία ευνοϊκού κλίμα για νέες επιχειρήσεις στο χώρο των νέων τεχνολογιών. 

Σήμερα όλο και περισσότεροι νέοι άνθρωποι, απογοητευμένοι από την έλλειψη ευκαιριών στη διάθεσή τους, νοιώθουν την έλλειψη  οράματος που θα τους κατευθύνει.  Δεν είναι πρόθυμοι να αναλάβουν δράση διότι νιώθουν ότι οποιαδήποτε δράση και αν αναλάβουν δεν θα έχει θετική κατάληξη.

Θέλω να τους πω ότι αν θέλουν να αλλάξουν και να βελτιώσουν τα πράγματα  δεν πρέπει να είναι απλά παθητικοί παρατηρητές. Είναι ανάγκη να συμμετέχουν ενεργά, γιατί αν είναι να γίνει κάτι, είναι στο χέρι τους.  

Αν θέλουν να συνεχιστεί η πετυχημένη θητεία του Ανδρέα Κονδύλη, πρέπει να δράσουν – να εκφραστούν – να ακουστούν με τη θετική τους ψήφο.

Ο Ανδρέας Κονδύλης δεν έχει μόνο την σωστή ανάλυση για να συνεχίσει να επιλύει τα τοπικά προβλήματα, αλλά τη θέληση, την ικανότητα, το όραμα και την όρεξη για δουλειά να ενεργήσει για τις αναγκαίες αλλαγές.  Γι’αυτό στέκομαι δίπλα του.

Η σημερινή εποχή χρειάζεται υπερβάσεις και θα υλοποιηθούν μόνο αυτές που θα κάνουμε εμείς οι ίδιοι.