Δήμος

56.000.000 €, Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΙΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ ΤΟΥ!

Χρειάστηκαν μήνες σκληρής δουλειάς, μέσα στις αντίξοες συνθήκες της πανδημίας, για να εξασφαλίσει χρηματοδοτήσεις η Δημοτική αρχή Αλίμου από κάθε δυνατή πηγή (ΕΣΠΑ, κράτος, Περιφέρεια, οργανισμοί) και να ετοιμάσει τον προϋπολογισμό του 2022, τον μεγαλύτερο Προϋπολογισμό που είχε ποτέ ο Δήμος !

Ο Προϋπολογισμός του Δήμου Αλίμου για το 2022 ανέρχεται στα 56 εκατομμύρια ευρώ, όταν το 2014 (που ανέλαβε για πρώτη φορά η νυν Δημοτική αρχή) ήταν μόλις 29 εκατομμύρια ευρώ, δηλαδή υπάρχει αύξηση κατά 93%!

Ο Προϋπολογισμός συνοδεύεται από ένα Τεχνικό Πρόγραμμα 22 εκατομμυρίων ευρώ, δηλαδή επίσης το μεγαλύτερο Πρόγραμμα που έχει ποτέ καταρτίσει ο Δήμος Αλίμου.

Έχουν γίνει οι απαραίτητες μελέτες και έχουν εξασφαλιστεί πλήρως τα χρήματα για 30 έργα, εκ των οποίων τα 5 είναι πολύ μεγάλα και αποτελούν βασικές υποδομές εξαιρετικής σημασίας για την πόλη του Αλίμου :

  • νέο Δημαρχείο
  • νέος Παιδικός Σταθμός
  • νέο Κλειστό Γήπεδο
  • αναβάθμιση του οδικού δικτύου (ασφαλτοστρώσεις, ράμπες ΑμεΑ, πεζόδρομοι κ.λπ.)
  • δημιουργία πράσινης πολιτιστικής διαδρομής.

Οι χρηματοδοτήσεις προέρχονται από το ΕΣΠΑ, την Περιφέρεια Αττικής, το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”, τον Σύνδεσμο Δήμων Νότιας Αττικής, το Πράσινο Ταμείο κ.λπ. .

Ο Δήμαρχος Ανδρέας Κονδύλης ευχαρίστησε θερμά όλους όσοι δούλεψαν μαζί του πολύ σκληρά, οργανωμένα και υπεύθυνα για την επίτευξη ενός τέτοιου στόχου. Με τον ίδιο ζήλο θα μπει μπροστά και η υλοποίηση αυτών των μεγάλων έργων.

Έπονται και νεότερες ευχάριστες ανακοινώσεις, μέσα στο 2022!!

About the author

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ