Αθλητισμός-Πολιτισμός, Δήμος, Εκδηλώσεις

BOOKLOVER’S POINT: ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ “Κ.ΚΟΥΝ” ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΛΥΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

Booklover’s Point

Εκεί όπου η μουσική συναντά τον λόγο

Γιάννης Στίγκας / Transcription Ensemble

Κυριακή 13 Μαρτίου 2022 / Ώρα έναρξης: 19.00

Θεατρική Σκηνή Αλίμου «Κάρολος Κουν» (Υψηλάντου & Θησείου)

Είσοδος ελεύθερη

Καλλιτεχνική επιμέλεια φεστιβάλ: Νίκος Ξανθούλης

Το Φεστιβάλ Λυρικός Νότος, μια συνδιοργάνωση της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και του Συνδέσμου Δήμων Νότιας Αττικής –Καλλιθέας, Παλαιού Φαλήρου, Αλίμου– παρουσιάζει έναν νέο κύκλων εκδηλώσεων με τίτλο Booklover’s Point σε συνεργασία με την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος. Πρόκειται για μια σειρά εκδηλώσεων όπου η μουσική συναντά τον λόγο, με τον κάθε συγγραφέα να προτείνει τη μουσική που θεωρεί ότι «συνομιλεί» με το έργο του και θα συνοδεύει τις αναγνώσεις.

Η πρώτη εκδήλωση της σειράς Booklover’s Point θα φιλοξενήσει τον Γιάννη Στίγκα, έναν από τους σημαντικότερους ποιητές της γενιάς του, και θα πραγματοποιηθεί στη Θεατρική Σκηνή Αλίμου «Κάρολος Κουν» (Υψηλάντου & Θησείου) την Κυριακή 13 Μαρτίου 2022, στις 19.00.

Στην εκδήλωση, ο Γιάννης Στίγκας θα απαγγείλει αποσπάσματα από την έκτη ποιητική συλλογή του με τίτλο Εξυπερύ σημαίνει χάνομαι (εκδόσεις Μικρή Άρκτος), η οποία περιλαμβάνει δεκαεπτά ποιήματα για την πτήση και την πτώση. Οι αναγνώσεις θα συνοδεύονται από ζωντανή μουσική που θα ερμηνεύσει το μουσικό σύνολο Transcription Ensemble, το οποίο αποτελείται από τους Νικόλαο Ζαφρανά (πιάνο), Γεώργιο Κανδυλίδη (βιολί) και Χρήστο Γρίμπα (βιολοντσέλο). Το πρόγραμμα περιλαμβάνει έργα των Μπετόβεν, Μπραμς, Ντβόρζακ κ.ά.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη με δελτία εισόδου, τα οποία θα διανέμονται από την Παρασκευή 11 Μαρτίου, στις 12.00, αποκλειστικά μέσω της ticket services.

Ο Γιάννης Στίγκας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1977. Σπούδασε ιατρική. Το 2004 κυκλοφόρησε η πρώτη του ποιητική συλλογή με τίτλο Η αλητεία του αίματος. Ακολούθησαν οι ποιητικές συλλογές: Η όραση θ’ αρχίσει ξανά (2006, Κέδρος), Ισόπαλο τραύμα (2009, Κέδρος), Ο δρόμος μέχρι το περίπτερο (2012, Μικρή Άρκτος), Βλέπω τον κύβο Ρούμπικ φαγωμένο (2014, Μικρή Άρκτος). Ποιήματά του έχουν μεταφραστεί στα γαλλικά, γερμανικά, αγγλικά, ισπανικά, καταλανικά, σουηδικά, βουλγαρικά και σερβικά.

Οι εκδηλώσεις Booklover’s Point, οι οποίες πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Λυρικός Νότος, συγχρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και από εθνικούς πόρους μέσω του Συνδέσμου Δήμων Νότιας Αττικής.

Οι επόμενες εκδηλώσεις του Booklover’s Point θα ανακοινωθούν σύντομα στο nationalopera.gr

Σε όλους τους χώρους των εκδηλώσεων θα τηρηθούν αυστηρά τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο διασποράς του κορονοϊού, σύμφωνα με τις οδηγίες της Ελληνικής Πολιτείας και τις ισχύουσες Κ.Υ.Α. Για λόγους ασφαλείας και για την αποφυγή καθυστερήσεων και συνωστισμού, συνιστάται η έγκαιρη προσέλευση, τουλάχιστον μία ώρα πριν από την έναρξη της εκδήλωσης. Η θεατρική σκηνή θα λειτουργήσει ως αμιγής χώρος υποδοχής πολιτών που έχουν εμβολιαστεί και με τις 3 δόσεις του εμβολίου κατά της COVID-19 ή έχουν νοσήσει εντός του τελευταίου εξαμήνου. Κατά την είσοδο των θεατών στους χώρους, θα γίνεται έλεγχος των απαραίτητων πιστοποιητικών, καθώς και πιστοποιητικού ταυτοπροσωπίας (αστυνομική ταυτότητα, διαβατήριο, δίπλωμα οδήγησης). Η χρήση προστατευτικής μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλους τους χώρους, ενώ η προσέλευση ανήλικων προϋποθέτει την επίδειξη υπεύθυνης δήλωσης των γονέων για τη διενέργεια self test.

About the author

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ