1

Με πείσμα και όνειρο…

 

Μετά τη δημιουργία του Δημοτικού θερινού κινηματογράφου στην παραλία, η Δημοτική αρχή ξεκίνησε από το 2017 την προσπάθεια για την δημιουργία της Δημοτικής Πινακοθήκης Αλίμου.

Άρχισε η συλλογή έργων Τέχνης και μέχρι σήμερα 70 σπουδαίοι πίνακες κορυφαίων Ελλήνων ζωγράφων έχουν συγκεντρωθεί και αποτελούν τον αρχικό πυρήνα της εικαστικής συλλογής που ανήκει στον Δήμο και που φιλοδοξούμε να είναι μια πρώτης τάξεως «μαγιά» για την Πινακοθήκη του Αλίμου με μόνιμη συλλογή και κτήριο που θα καλύπτει τις ανάγκες μιας μοντέρνας πινακοθήκης.

Το Παλαιό Φάληρο, η Γλυφάδα, η Καλλιθέα, ο Πειραιάς και αρκετοί άλλοι δήμοι έχουν τις πινακοθήκες τους. Ήρθε λοιπόν η ώρα να αποκτήσει και ο Άλιμος τη Δημοτική Πινακοθήκη που του αξίζει. Να αποκτήσει η πόλη μας έναν χώρο καλλιτεχνικής έκφρασης και παιδείας για όλους τους δημότες μας και κυρίως για τους νέους.

Οραματιζόμαστε μια μόνιμη στέγη Τέχνης και Πολιτισμού, όπου οι μαθήτριες και οι μαθητές των σχολείων μας θα μπορούν δωρεάν να επισκέπτονται και να ξεναγούνται. Είναι δικαίωμα για τα παιδιά η επαφή με την τέχνη και η αληθινή ψυχαγωγία, που δυστυχώς μόνο κάποιοι προνομιούχοι μπορούν να απολαμβάνουν.

Φιλοδοξούμε επίσης να κάνουμε τη Δημοτική μας Πινακοθήκη πόλο έλξης επισκεπτών, Ελλήνων και ξένων, προοπτική που θα συμβάλει στην τουριστική και οικονομική ανάπτυξη της πόλης μας.

Κάποιοι διαπιστώνουν στην πατρίδα μας κλίμα ισοπέδωσης και παρακμής. Εμείς λέμε «όχι» στην παραίτηση και λέμε «ναι» στην ελπίδα, τη δημιουργία και την ποιότητα ζωής. Γι’ αυτό και συνεχίζουμε την προσπάθεια!

Στον Δήμο μας έχουν ήδη πραγματοποιηθεί πέντε εικαστικές εκθέσεις στον χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου με την πολύτιμη βοήθεια του ιστορικού Τέχνης και καθηγητή του ΕΚΠΑ, κυρίου Μάνου Στεφανίδη.

maistores
armonikoi_nomoi

Μάκης Θεοφυλακτόπουλος: Ο χαρισματικός μορφοπλάστης ζωγράφος

φωτογραφία 1
Otan_ta_prosopa
hmerologio_pinakothiki
Screenshot_1
Η ΓΕΝΙΑ ΤΟΥ ΄60 (Ιουν.17)
Τρίπτυχο Εικαστικής Έκθεσης (Οκτ.17)
Mad Playground (Ιαν.18)
Σύγχρονοι Έλληνες Ζωγράφοι (Φεβρ.18)
ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΠΑΤΡΑΣΚΙΔΗ (Ιουν.18)
Εξώφυλλο Από τον Άλιμο με θέα
Page1
alimosblues
eroskalos