Πέτσας Ιωάννης

 

Πέτσας Ιωάννης

Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1953. Εγκαταστάθηκε στο Καλαμάκι το 1960 όπου και μαθήτευσε στο δημοτικό και το γυμνάσιο. Σπούδασε νομικά και Γαλλική φιλολογία και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Σορβόννη (D.E.A) και στο Ινστιτούτο Συγκριτικού Δικαίου Παρισιού. Νέος ασχολήθηκε με τον αθλητισμό με αρκετές διακρίσεις και μετάλλια. Είναι παντρεμένος με τη Λίλιαν Μάνταν και έχει τρία κορίτσια.

Διατέλεσε με επιτυχία το 1987 και το 1988 πρόεδρος του Α.Ο. Τραχώνων. Πρόεδρος της ομάδας μπάσκετ Α.Λ.Φ.Α.

Εργάζεται ως δικηγόρος από το 1979 και δίδαξε εμπορικό δίκαιο σε γαλλικό κολέγιο στην Αθήνα (1980-1986). Ήταν επίσης δικηγόρος στον Ενδιάμεσο Φορέα Διαχείρισης Προγραμμάτων της Ευρωπαϊκής Κοινότητας.

Έχει γράψει αρκετά άρθρα σε εξειδικευμένα περιοδικά και εφημερίδες και έχει μεταφράσει αρκετά λογοτεχνήματα από τη Γαλλική στην Ελληνική Γλώσσα.

Εκλέγεται δημοτικός σύμβουλος συνεχώς από το 1982.

Στη διάρκεια της εικοσαετούς θητείας του στο Δήμο, χρημάτισε αντιδήμαρχος επί διοίκησης Βασίλη Ξένου και επί Αλέξανδρου Αλούκου. Έχει συμμετάσχει διαχρονικά σχεδόν σε όλες τις δημοτικές επιτροπές και θεσμούς.

Διετέλεσε πρόεδρος της επιτροπής χορήγησης αδειών ίδρυσης και λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και της σχολικής επιτροπής του 4ου δημοτικού σχολείου κ.α.

Το 2007 εκλέχθηκε Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου μας, θητεία η οποία ανανεώθηκε το 2009 και το 2013.

About the author