Αθλητισμός-Πολιτισμός, Δήμος

ΛΑΜΠΡΗ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ “ΠΑΡΑΜΥΘΟΥΠΟΛΗΣ” ΤΟΥ ΑΛΙΜΟΥ

ΛΑΜΠΡΗ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ «ΠΑΡΑΜΥΘΟΥΠΟΛΗΣ» ΤΟΥ ΑΛΙΜΟΥ

Την άγια νύχτα τη Χριστουγεννιάτικη
λυγούν τα πόδια
και προσκυνούν γονατιστά στη φάτνη τους
τα άδολα βόδια.

Κι ο ζευγολάτης ξάγρυπνος θωρώντας τα
σταυροκοπιέται
και λέει με πίστη απ’ της ψυχής τ’ απόβαθα
Χριστός γεννιέται!

……………………………………………

Την άγια νύχτα τη Χριστουγεννιάτικη
ποιος δεν το ξέρει
των μάγων κάθε χρόνο τα μεσάνυχτα
λάμπει το αστέρι.

Γεώργιος Δροσίνης


Ήταν όλα εκεί! Η Φάτνη, το Αστέρι, η χρυσή άμαξα με τα ελαφάκια, το κουκλίστικο καρουζέλ, τα χιλιάδες φωτάκια, τα κουδουνάκια… τα παιδικά χαμόγελα!

Στην πλατεία Καραϊσκάκη, στο Άνω Καλαμάκι, την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου, ο Δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης έκοψε την κορδέλα των εγκαινίων της Χριστουγεννιάτικης Παραμυθούπολης που στολισμένη και φιλόξενη υποδέχτηκε το ενθουσιώδες πλήθος μικρών και μεγάλων από όλες τις γειτονιές της πόλης.

Τα σπιτάκια του Χριστουγεννιάτικου Χωριού φωταγωγημένα, οι γωνιές με τα blueblogs πλημμυρισμένες από παιδιά, χοροί και τραγούδια, ενώ τον αέρα γέμιζε η μυρωδιά από τους ζεστούς λουκουμάδες του «Ζαχαρόσπιτου», που προσφέρονταν δωρεάν μαζί με κουραμπιέδες και μελομακάρονα.

            Το κοινό ξεσήκωσαν τα μουσικά τμήματα του Θ.Ο.Π.Α.Α. και η σχολή χορού της Πηνελόπης Αλεπόρου. Ιδιαίτερη παρουσία είχε η χορωδία των Κ.Α.Π.Η..

Κόκκινα αγιοβασιλιάτικα σκουφάκια τριγύριζαν παντού, σ’ αυτό το μαγικό εορταστικό σκηνικό που με πολύ μεράκι κι αφοσίωση δημιούργησαν οι εργαζόμενοι στον Δήμο.

Από τη Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου ένα μεγάλο καρουζέλ θα περιμένει τους μικρούς επισκέπτες της Παραμυθούπολης για δωρεάν διασκέδαση, ενώ δωρεάν θα γίνονται κι οι βόλτες με τον Ρούντολφ, το τρενάκι!

Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν μέχρι τα Φώτα. Καλές γιορτές σε όλους!

About the author

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ